Kanal D'den istifa edip eşinden de boşanan sunucu Buket Aydın'la ilgili oluşan meraktır. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eylül ayında yeni bir projeyle ekrana döneceğini duyurdu.

Buket Aydın NTV'deki döneminde başarılı sunumuyla takdir görmüş ve Kanal D'ye transfer edilmişti. Ancak Demirören Medya'nın siyasi çizgisinden dolayı mıdır nedir, yayınlardaki tavırlarıyla eleştiri konusu olmuştu. Birden daha önce hiç görmediğimiz yüzünü görmüş olduk. Özellikle de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yerel seçimler öncesi konuşmasında. (bkz:link) Kanal D Ana Haber sunuculuğunun yanı sıra haber dairesi başkanlığına getirilmesi de medya çevrelerinde eleştiri konusu oldu yine.

Kanal D'deki pozisyonunun aksine CNN Türk'te yaptığı 40 programı ise beğeniyle takip edildi. Eğlenceli formatta, konuklarına sorduğu 40 soru ve sayaç konsepti tuttu. Ama bir süre sonra bu program kaldırılınca kaldı yine ana habere.

Ana haberde de işler bir türlü istenilen gibi olmadı. Reyting yarışında rakiplerinin gerisinde kaldı. 

Nihayet mayıs ayının başında Kanal D macerası son buldu. Birkaç gün sonra özel hayatıyla ilgili dedikodular da (bkz:link) doğru çıktı ve eşinden de boşandı.

Daha 1 ay geçmeden tekrar ekrana döneceğini duyurdu Buket Aydın. Durağının neresi olacağı belirsiz şimdilik. Çeşitli haber kanallarıyla anlaştığına ilişkin fısıltılar çıkıyor tabii (bkz:link)

Ama bana öyle geliyor ki Buket Aydın televizyonun yeni Müge Anlı'sı olmaya hazırlanıyor. Olmaz demeyin. Müge Anlı da gazetecilikten geliyor. Kadın kuşağında ATV'de başarılı işlere imza atıyor. Bir başka örnek de gazetecilikten sıyrılıp Star TV'de Olay Yeri programını sunan Balçiçek İlter.

Buket Aydın'ın da haberden farklı konseptli 40 programındaki başarısını düşünürsek, habercilik geçmişini göz önüne alırsak benzer formatlarda bir program sunması işten bile değil.

(0) (0)
Kobayashi 29.05.2020 15:47

ilginç bir görüş doğru mu yanlış mı bekleyip göreceğiz, ama yapı itibariyle kadın kuşağını götürebilecek esneklikte :)

(0) (0)
boranahmet 29.05.2020 20:20

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol