Ünlü oyuncular Ozan Güven ile Yetkin Dikinciler'in magazin muhabirlerine tepki göstermeleri üzerine Magazin Gazetecileri Derneği'nin yayınladığı sert açıklamadır.

Ozan Güven, evinin önünde köpeğini gezdirirken karşılaştığı gazetecilere tepki göstermişti. Güven'e destek veren Elçin Sangu da sosyal medya hesabından "Kimsenin kapısına gelip kapı numarasına kadar, plakasına kadar yayınlayıp özel hayatı bu denli taciz edemezsiniz!" açıklamasında bulunmuştu.

Oyuncu Yetkin Dikinciler ise yasak olmasına rağmen gittiği bir kafede oturup kahve içtiğini görüntüleyen muhabirin uyarısına "Sus beni dinle, tartışma benimle.Sana insan muamelesi yapıyorum" diyerek tepki göstermişti.  (bkz.)

Yaşanan bu olaylar nedeniyle Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) yazılı bir açıklama yapmış. Açıklamada şu ifadeler kullanılmış;(bkz.)

Keşke Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de MGD kadar savunsaydı şu magazin muhabirlerini. Baksanıza bunlar sözde ünlüler ama insanlıktan çıkmışlar. Yanlarına gidilmez oldu, haberciler işini yapmaktan korkuyor bunların tepkileri yüzünden. Hele şu Yetkin midir ne ...tur, muhabire "sana insan gibi davranıyorum" diyor. Ne gibi davranacaktın başka dallama?

(0) (0)
dirty_y 15.04.2020 16:11

Kınama böyle olmaz. Muhatap kimse ismi yazılır, protesto edilmiş olunur. İsim yazmadan gönderme yapmakta ne bileyim.

(0) (0)
xcays 15.04.2020 16:16

koronalı günlerde artık siz bile sarmıyorsunuz be 

(0) (0)
ünsüz 15.04.2020 16:22

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol